A music documentary about the alternative and underground music scene in the small Serbian city of Novi Sad. Movie covers city’s music scene in the period from 1989 to 2017 and contains 140 interviewees. Since not only does it depict the local cultural scene of Novi Sad city, but also bears witness to the times past, social issues in Serbia and the culture that managed to survive despite sanctions, wars and poverty. It’s a universal story about underground music, friendship and love towards alternative sound.

Film o novosadskoj alternativnoj i andergraund bendovskoj muzičkoj sceni. ‘Kontakt’ pokriva period od 1989. do 2017. i sadrži 140 sagovornika koji govore ispred više od 500 novosadskih bendova. Akcenat filma je na onim bendovima koji su nastali baš u tom periodu i nisu imali medijsku potporu. Film je neprofitnog karaktera, rad na ovom projektu trajao je 3 godine i autor ga je sam radio.

Ocenite film na sajtu IMDB: http://www.imdb.com/title/tt7332012

režija, montaža i zvuk: Mihajlo Obrenov
uloge: 140 sagovornika
trajanje: 172 min
prevod na engleski: Svetlana Radovančev i Slavica Sinđelić
godina proizvodnje: 2017.

o filmu KONTAKT:
===============
“Dugometražni dokumentarni film Mihajla Obrenova ‘Kontakt’, koji kroz priču o andergraund rok sceni Novog Sada govori o sudbini rokenrola u Srbiji,. Usvom vremeplovu, Obrenov prolazi kroz razne faze postojanja ove živopisne i vrlo snažne scene, od 1989. godine do danas. Uz pomoć više od 140 sagovornika, gledalac će se na duhovit i dinamičan način upoznati sa istorijom i geografijom alternativnog muzičkog Novog Sada – njegovim ključnim ličnostima, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim uradi-sam tehnikama za pravljenje instrumenata koje su primenjivali pankeri usled materijalne oskudice. U pozadini se provlače motivi iz političke, ekonomske i kulturne istorije Srbije s kraja XX i početka XXI veka koji su se neminovno odrazili na rok scenu Novog Sada: krvavi raspad Jugoslavije, sankcije i nestašice, emigriranje rokenrol publike, promena kulturnog identiteta gradova, socijalno raslojavanje, pojava droge na ulicama, bombardovanje, gašenje rokenrolu naklonjenih medija, emisija i klubova, atomizacija i pasivizacija javne sfere, selidba socijalne interakcije na internet, zamiranje uticaja rokenrola.” – Jovan Ristić (PopBoks)

source

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here